user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-in sign-out

Utbildningsminister Johan Pehrson firar ME-skolan 10 år

Torsdag 26 september bjuder bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna in till jubileumsfest på ME-skolan i Bålsta. I år är det 10 år sedan de första eleverna påbörjade sin utbildning till maskinförare. ME-skolan är en modern yrkesutbildning med målet att höja kvaliteten och likvärdigheten för maskinförarutbildningen i Sverige.

– Extra glada är vi att utbildningsminister Johan Pehrson (L) deltar i firandet, säger Jonas Thorstenson, vd för ME-skolan. Johan Pehrson har i många år, både som arbetsmarknads- och integrationsminister och tidigare som riksdagsman, varit en stark och konstruktiv förespråkare för en stark svensk kvalitetssäkrad yrkesutbildning.

Ministern lyfte vid ett tidigare besök på skolan i Bålsta fram vikten av att fler väljer yrkesutbildningar och hann då även pröva på att vara maskinförare (se film i bifogad länk).

ME-skolan, entreprenadbranschens leverantör för yrkesutbildningen Maskinförare, finns idag från Kiruna i norr till Svalöv i söder. Den som väljer bygg- och anläggningsprogrammet vid någon av de gymnasieskolor ME samarbetar med läser yrkesämnena hos ME-skolan, och de gymnasiegemensamma ämnena på sin kommunala skola.

Varje år utexamineras cirka 500 nya maskinförare i Sverige varav 300 från kommunala skolors bygg- och anläggningsprogram. 120 av dem har fått sin maskinförarutbildning på en ME-skola. Utöver det examinerar ME-skolor ytterligare 120 Maskinförare från skolornas yrkesutbildning för vuxna. Genom att erbjuda en kvalitetssäkrad och branschanpassad utbildning bidrar ME-skolan även att sätta en standard för samtliga utbildare av Maskinförare i Sverige. ME säkrar därmed inte bara att skolor finns där de behövs, utan också att kvaliteten på utbildningen är den rätta.

Var och när?

Torsdag 26 september klockan 14–16
ME-skolan i Bålsta, Dragrännan 19

Är du journalist och planerar att delta?

Anmäl då ditt deltagande till jorgen.eriksson@me.se, Maskinentreprenörernas pressansvarige.

Film

Johan Pehrson besöker ME-skolan i Bålsta 20 januari 2023

Publicerad den 24 september 2024