user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-in sign-out

Nya filmer om vibrationsskador

Effekterna av maskinernas vibrationer kan vara övergående – eller leda till bestående skador. Foto: Dan Coleman

En maskinförare blir ofta utsatt för både helkroppsvibrationer och hand- och armvibrationer. Ditt ansvar som arbetsgivare är att förebygga så mycket som möjligt. Ta del av värdefulla tips i nya filmer från arbetsmiljöorganisationen Prevent.

Prevent har nyligen tagit fram tre nya filmer om vibrationer och vibrationsskador, tillsammans med branschens aktörer, bland annat ME.

I filmerna berättar vår arbetsmiljöexpert Charlotta Dieden om vilket ansvar du som arbetsgivare har för att ge rätt förutsättningar till dina anställda.

Ett av våra medlemsföretag, DACO Contractor, medverkar också, och delar med sig av hur de jobbar för att förebygga och minska riskerna för vibrationsskador. Planering, arbetsrotation, och nya moderna maskiner är bara tre av tipsen.

Se filmerna på Prevents Youtube-kanal

Rätt utrustning minskar risken för vibrationsskador

Att förebygga vibrationsskador

Vibrationsskador, vad innebär det?

Mer om vibrationsskador och hur du förebygger dem

Vilka faktorer ökar skaderisken? Vilka vibrationsskador är övergående och vilka är bestående? Vilka är de effektivaste sätten att minska riskerna? Det får du svar på här:

Vibrationer och vibrationsskador

Ta hjälp av vår partner Avonova

Avonova är Nordens ledande leverantör av företagshälsovård, och samarbetspartner till ME. Hos Avonova har du som ME-medlem fina förmåner och rabatter. Ta gärna hjälp av dem med hälsoundersökningarna till din personal som utsätts för vibrationer.

Dina medlemsförmåner hos Avonova

Publicerad den 11 oktober 2024